Het Hawaiiaanse Kahuna Bodywork is niet zomaar een andere vorm van massage. Het resulteert veeleer in een dynamisch ‘ voorbeeld proces ‘ voor lichaam, geest en ziel. Hierdoor kan iedere cliënt zichzelf veranderen door zijn eigen oude (niet ondersteunende) processen opnieuw vorm te geven. 

De behandeling zelf kent een vloeiend en dynamisch verloop, ritmisch uitgevoerd op muziek. De cliënt kan dan zichzelf een ruimte creëren waardoor welzijn en heling écht ervaren wordt. 

De beoefenaar van Kahuna Bodywork kan de heling bij de cliënt vergemakkelijken omdat er gewerkt wordt volgens het individuele script van het lichaam van de cliënt. Hulpmiddelen hierbij zijn : houding, hefboomkracht en beweging. Door de aangereikte ruimte wordt de balans en zelfbewustwording herwonnen waardoor tegelijkertijd ‘ het zijn’ gedegen wordt uitgebreid. 

Deze praktijk maakt het ook mogelijk voor zowel de beoefenaar als de cliënt toegang te krijgen tot fysieke, emotionele of spirituele onontgonnen gebieden in zichzelf. 

Het is vooral uniek door het gebruik van Qi-énergie (levens energie), door de integratie van het gehele lichaam ‘in de stroom’ , door het niet-intentionele aspect en de uitvoering ervan met respect voor de Kahuna-principes.