Mijn naam is Wannes Paulissen. In 2017 beëindigde ik de ‘Gevorderde Cyclus’ in de Ecole de Massage Sensitif Belge. Het waren aangename jaren vol met thematische workshops met steeds de grote liefde voor bewuste aanraking als rode draad. Nu keer ik er nog geregeld terug om model te zijn tijdens workshops of gewoon voor het plezier van elkaar te ontmoeten in een rustgevende massagecontext.

In 2018, na een kennismakingsworkshop van ‘Hawaiian Lomi Lomi tempel style’ in Corsica, voelde ik de kriebel om deze praktijk verder te onderzoeken. Uiteindelijk kwam ik terecht bij het Australian College Of Kahuna Sciences van meester-trainer Ki’a’i Ho’okahi Weber. Niet wetende wat ik zocht vond ik er precies wat ik toen nodig had.

In het begin was ik verbaasd dat de focus niet lag op de techniek zoals ik gewend was in andere trainingen. Hierdoor werd ik in het begin uitgedaagd maar door de praktijk kwam ik erachter, het gaat veel verder dan dat. Het ging zo ver als we op dat moment wilden en we leerden dat bewustzijn te volgen in de steeds veranderende ruimte van het heden, verleden en de toekomst. De eis van engagement en doorzettingsvermogen, de houding van mijn eigen lichaam, het werk dat respect en waardigheid ontwikkelt ten opzichte van jezelf, de leraar, de stichter en de principes van de Kahuna. Deze aspecten zijn voortdurend aanwezig gedurende de hele training, dag en nacht.

Hier in Europa zet ik mijn opleiding voort bij Isabell Dzananovic. Isabell is jarenlang opgeleid aan het College of Kahuna sciences in Australië en kreeg van Ki’a’i Ho’okahi Weber toestemming om Ka’alele’au en Bodywork in Oostenrijk te onderwijzen waar ze nu Kahuna Bodywork doceert en beoefent.

Het was en is nog steeds een intense en mooie reis die mijn manier van kijken naar mezelf en het leven in het algemeen verandert. Het is duidelijk een lang traject van zelfontplooiing. Ik kijk uit naar nog vele jaren van training. Daarom is het altijd moeilijk om aan vrienden of familie uit te leggen dat de training nog niet ‘af’ is en ook nooit af zal zijn. Ze ‘is’ gewoonweg.

Lees meer over Ki’a’i Ho’okahi Weber en Kahu Abraham Kawai’i